descobrir els missatges existencials del subconscient.

SOMNIS

TALLER

Des de l'enfoc de la Teràpia Gestalt, el treball amb somnis no és una tasca d'interpretació, sinó vivencial. Quan la persona explora, amb l'acompanyament del terapeuta, el seu somni, pot representar les parts alienades i no acceptades de sí mateixa i de la seva vida, de tal manera que sigui possible resoldre assumptes pendents  i pugui integrar totes les seves parts. Es tracta d'entrar en el somni enlloc de racionalitzar-lo.

 

Segons Fritz Perls, creador de la Teràpia Gestalt, el somni és un missatge existencial que verifica de manera intuitiva, corporal, sensorial, emocional i cognitiva que existeix un camí de creixement que ens permet assolir la pròpia autenticitat i la pròpia veritat.

 

En el somni queden reflectides les diverses parts de la personalitat del pacient i, així, aquest pot adquirir una major consciència de les seves polaritats (aquelles parts de sí mateix que no reconeix com a pròpies, que no accepta), reconèixer-les i jugar-les per tal de resoldre conflictes o limitacions personals.

 

"A Teràpia Gestalt no interpretem els somnis. Fem amb ells una cosa més interessant. Enlloc d'analitzar-los i fragmentar-los, intentem dur-los a la vida. [...] Sempre que se'l pugui recordar, el somni estarà viu i disponible, i seguirà contenint una situació inconclusa, una situació no assimilada. En comprendre el significat que té identificarse amb cada part del somni [...] incrementen la vitalitat i el potencial de nosaltres mateixos."

 

PERLS, F. Sueños y existencia.

 

 

 

 

 

 

          Proper taller: properament.

 

 

          Conduït per Nacho Bañeras i Lila (Mariona Puigferrat).

 

          Places molt limitades, per ordre d'inscripció.

 

          Preus:

 

          · 35€ - Si vols treballar un somni i ets soci de Wu wei.

          · 40€ - Si vols treballar un somni i no ets soci de Wu wei.

          · 10€ - Si no treballes un somni propi.

*

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram