Aprofundint en el Tigre: Respiració i palanques.

18.05.2015

 

 

Hi ha una experiència subtil en la pràctica del yoga i té dues dimensions: la respiració i la ubicació de l'atenció en el cos, i totes dues ens porten a l'experiència de la presència.

 

En la pràctica de Marjariasana podem caure en el mecanicisme: extendre i flexionar la columna repetidament, mentre dediquem l'estona a perdre'ns en l'infinit món dels pensaments. O podem dur l'atenció a allò que passa al cos, a través dels sentits, procurant no relatar-nos l'experiència.

 

Quan ubiquem l'atenció al cos, estem dirigint-nos cap a l'experiència d'allò que està passant realment en aquell moment (no allò que va passar, o que passarà, o que podria/m'agradria/no m'agradaria/etc. que passés).

 

Més concretament, en el marc de l'experiència corporal, ubicar l'atenció a la respiració pot ajudar-nos en un doble sentit: per una banda, manté l'atenció centrada en el procés inabastable, constant, de l'entrada i sortida de l'aire. Per l'altra, permet adonar-nos de com respirem i, en cas que facilitem la respiració completa (aquella que alguns anomenen la respiració yòguica), fomentem un estat de serenor i presència plena.

 

Una manera de facilitar la respiració plena és realitzar unes lleugeres palanques entre mans i genolls. Així, mentre inhalem, fem una certa força amb els palmells enrere (sense fer-los lliscar), deixant que els genolls tendeixin a apropar-se a les mans. A la inversa, durant l'exhalació, les mans rebutgen fermament el terra amb una lleugera palanca endavant, facilitant que les mans i els genolls s'allunyin lleugerament entre sí.

 

Aquest gest permet que el tòrax s'enxampli en les inhalacions i que l'abdomen es reculli intensament en les exhalacions, aportant-nos una experiència més profunda.

 

Atenció: en cas d'hèrnia discal, suavitzar la palanca de flexió, per tal de no arquejar la columna lumbar en excés.

 

 

 

 

 

Etiquetes

Please reload

Entrades recents
Please reload

Cerca per etiqueta
Please reload

Yoga Wu wei Sant Cugat

Truca

645.33.52.63

659.71.30.52

Visita'ns

C. Vallès, 92. St. Cugat del V.

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram - Grey Circle
  • YouTube limpia gris

by Lila