Formació de Yoga

Nivell I: Bàsic introductori.

Nivell II: Complet Personal.

Nivell III: Complet Professional.

Coneixement, cultura i recursos

Coneixement, cultura i recursos

Formació a tres nivells

Formació a tres nivells

Personal i Professional

Filosofia del yoga

Filosofia del yoga

Des dels orígens fins l'actualitat

Anatomia aplicada i assequible

Anatomia aplicada i assequible

Espiritualitat No religiosa

Espiritualitat No religiosa

Un viatge profund i transformador

Un viatge profund i transformador

Molta, molta pràctica

Molta, molta pràctica

Assistència il·limitada gratuïta

a les sessions de yoga del centre

Formació en nivells progressius i acumulatius:

Nivell I: 
Bàsic personal
 
Una introducció al món del yoga per a comprendre'l, conèixer totes les seves dimensions i practicar amb seguretat.
 
Duració: 1 any, 1 dissabte al mes.
Nivell II: 
Complet personal
 
Una formació àmplia, profunda i completa, pensada per als qui volen aprofundir sense avaluacions.
 
Duració: 4 anys.
1r any: un dissabte al mes.
A partir del 2n any: dissabte i diumenge mensuals.
Nivell III: 
Complet professional
 
Una formació àmplia, profunda i completa, pensada per als qui volen ensenyar i transmetre totes les dimensions del Yoga.
 
Duració: 4 anys.
1r any: un dissabte al mes.
A partir del 2n any: dissabte i diumenge mensuals.

Com és la formació a Wu wei?

Formació àmplia i exhaustiva.

El Yoga no són només postures i Yoga no és només Hatha Yoga. A la formació coneixem totes les dimensions del Yoga i les seves branques, per a què l'alumna/-e obtingui tant les eines pràctiques com la cultura i profunditat de  tot el llegat del Yoga i de l'autoconeixement personal que implica*.

 

Aprenentatge i procés amb temps.

Una veritable formació no pot ser curta. Necessitem temps per a recórrer un camí que és alhora aprenentatge i també procés personal. Necessitem temps per a madurar per tal que tant el creixement personal com la transmissió esdevinguin un fruit nutritiu i autèntic.

 

Seguiment personalitzat i grup continu.

No barregem cursos. Cada promoció realitza la formació per separat de les altres promocions, de manera que puguem avançar en els coneixements i en la pràctica de forma veritablement progressiva i puguem també atendre les idiosincràcies particulars de cada persona i de cada grup.

 

Material propi per a una comprensió senzilla.

Oferim manuals escrits, textos tradicionals i textos moderns i científics, imatges, projeccions, tallers experiencials i interactius de manera que l'aprenentatge sigui dinàmic, viu i fàcil.

 

Pràctiques.

Realitzem tallers específics per a vivenciar allò que anem aprenent i per a aprendre a transmetre el Yoga. A més, l'alumna/-e realitza pràctiques professionals al mateix centre, que l'ajuden a introduir-se en la dinàmica de la transmissió i on pot experimentar la pràctica professional real.

 

Artesans i artistes.

Ens agrada plantejar la formació com un espai d'artesania, on els coneixements i les pràctiques són integrats a poc a poc, amb cura, i amb una voluntat artística, perquè ens agrada la vida bella, creativa i sagrada.

L'Enfoc de la formació

La formació és un viatge d'autoconeixement profund que recorre l'essència de les tradicions que s'han preguntat per la felicitat i per la naturalesa de l'individu i de l'univers, i que, alhora, manté un enfoc modern i actualitzat d'aquesta recerca.

 

Qui realitzi la formació pot esperar conèixer i practicar en profunditat la tradició del Yoga i introduir-se en l'Advaita Vedanta, la Via Directa i el Tantra.

Ens agrada incloure'ns en la cultura de l'escolta, la sensibilitat i el respecte a les característiques i moment de cadascú, i per això realitzem una pràctica adaptada i segura, defugint la idea de què el yoga és contorsionista o reservat a uns cossos molt privilegiats. Lluny de la rigidesa, preferim el moviment i l'actitud orgànica, holística i sensible.

El nostre objectiu, a nivell tècnic, és que l'alumna/e adquireixi criteri propi. El Yoga és un art mil·lenari, però alhora està en permanent evolució, així que no volem que l'alumna/e reprodueixi un dogma, sinó que obtingui la comprensió i la pràctica necessària per a poder interpretar la realitat del yoga a cada moment.

Programa general. Assignatures de la Formació de Yoga

 

I. Tècniques_

Asana, Pratapana, Karana, Vinyasa: comprensió tècnica i experiencial de més de 300 exercicis i postures. Tipologia, classificacions. Contraindicacions i riscos. Errors comuns, adaptacions i ajustos. Efectes. Progressió i nivells. Contrapostures i compensacions. La respiració en la postura.

Bandha.

Mudra.

Respiració i Pranayama.

Shatkarma. Tècniques de neteja i purificació.

Mantra i Kirtan.

Pratyahara.

Dharana. Tècniques de concentració.

Dhyana. Tècniques de meditació.

Kriya.

Yoga Nidra.

Yoga específic: embaràs; tercera edat; nens i joves; escoles; empreses; yoga aeri; yoga ocular; yoga en parelles; yoga terapèutic; yoga yin; yoga restauratiu; yoga no-dual.

 

II. Filosofia i estil de vida_

Panoràmica de l'Hinduisme. Veda. Upanishad. Bhagavad Gita. Vedanta.

Darshana, els camins del yoga: Hatha Yoga, Raja Yoga, Karma Yoga, Bhakti Yoga, Jnana Yoga.

Textos clàssics del Yoga: Yoga Sutra de Patanjali. Hatha Yoga Pradipika. Gheranda Samhita. Siva Samhita. Upanishad. Bhagavad Gita.

Ashtanga Yoga de Patanjali.

Estils de Yoga: tradicionals i actuals.

Tantra de Cashmir. Vijnana Bhairava Tantra.

Chakra, Kundalini, Yantra.

Koshas. Les diferents capes de l'ésser humà.

La Filosofia de l'autoconeixement a Occident. Ascètiques occidentals.

Nutrició i dejunis.

Estil de vida: Sâdhana, Neti, Alimentació. Ayurveda.

Advaita Vedanta. La No-dualitat i la Via Directa.

Satsang.

III. Anatomia i Fisiologia_

Anatomia bàsica per a la seguretat en les postures: aliniació; gravetat; punts crítics; pelvis. Riscos típics en la pràctica del yoga i anàlisi depostures. La respiració. Inervació. Estructura esquelètica. Musculatura i tendons. Plans i eixos anatòmics. Biomecànica del moviment. Cadenes musculars. Fàscia. Sistema glandular. El cervell. Anatomia aplicada a les postures i a la pràctica real de les sessions. Yoga terapèutic.

IV. Ensenyança i Transmissió_

Tallers teòrics i pràctics per a aprendre a realitzar l'anàlisi diagnòstica i la programació de seqüències, exercicis i sessions, i gestionar grups i centres de yoga.

V. Pràctiques i Supervisió_

Pràctica d'asana i pranayama, meditació, relaxació, kirtan.

Pràctica interactiva d'anatomia i fisiologia.

Pràctiques d'ensenyament i transmissió.

Practicum professional: pràctiques com a acompanyant i com a professor adjunt al centre Wu wei.

(VI). Bibliografia recomanada i textos facilitats_

Utilitzem textos concrets en la presentació dels temes i oferim una bibliografia complementària per a conèixer, aprofundir i ampliar temes i autors.

La formació a Instagram

Descobreix el nostre yoga

sense compromís.

Prova les nostres classes de franc.

Quan practiques yoga un cop per setmana, canvies el teu cos.

Quan practiques dos cops per setmana, canvies la teva ment.

Quan practiques cada dia, canvies la teva vida.

Equip de la formació

Mariona Puigferrat (Lila)

Directora de la formació. Amb més de 18 anys d'experiència en el camp de la meditació, el yoga i la recerca espiritual, ha explorat el Tao, el Zen, el Yoga, el Tantra i l'Advaita Vedanta, i ha practicat la Meditació transcendental, les meditacions d'Osho i l'Atenció Plena. Actualment, se sent en una fase d'integració de les ensenyances apreses, amb un èmfasi especial en l'actitud gestàltica i la Via Directa de la No-dualitat. És professora de yoga (per AEPY) acreditada (Ministerio de Educación i Generalitat de Catalunya) i terapeuta Gestalt per l'ETGB. Fundadora i co-directora del centre Wu wei de Sant Cugat del V. i co-directora de la plataforma Cura sui_Filosofía para la vida. Col·labora també en la Formació de Cura sui en les assignatures de Respiració aplicada a l'acompanyament terapèutic i de Filosofia No-dual. 

wuwei92@gmail.com

Nacho Bañeras

Ensenya Ascètiques occidentals. Doctor en Filosofia. Màster en Pensament Contemporani. Llicenciat en Filosofia i en Dret. Professor de Yoga i terapeuta Gestalt (per ETGB). Acompanyant filosòfic. Fundador i co-director de la plataforma Cura sui_Filosofía para la vida. Director de la formació en Cura sui - Filosofia Aplicada. Co-director del centre Wu wei.

hola@curasui.es

Mia Morillo

Professora d'Anatomia i Fisiologia. Fisioterapeuta. Postgrau de Teràpies Miofascials i Cadenes Musculars de L. Busquet i Medical Expert de Gimnàstica abdominal hipopressiva.

Thaïs Loverdos

Nutrició i dejunis. Especialista en nutrició energètica, vegetariana, del pH i macrobiòtica. Condueix tallers de cuina energètica.

Please reload

 

* La Formació completa de 4 anys que oferim s'ajusta als requeriments de la legislació vigent (Real Decreto 1034/2011 i Real Decreto 1076/2012) que regula la formació de yoga. És el nivell formatiu més alt dins de la normativa actual.

 

El certificat que otorguem al final de la formació et permetrà accedir als processos d'Acreditació professional que pot convocar la Generalitat de Catalunya per a fer oficial la titulació d'Instructor en Yoga.

 

Actualment, no és necessari comptar amb l'acreditació per a treballar en centres de yoga, però a curt o llarg plaç l'Administració Pública podria exigir que els professors de yoga complissin amb els requisits requerits a la normativa (i que estiguin acreditats per la Generalitat)per a poder treballar en l'àmbit públic. L'Acreditació permetrà treballar com a instructor de Yoga en tot el territori español i de la UE. 

Si vols ampliar la informació i conèixer què diu la normativa vigent, pots consultar aquests dos documents del Butlletí Oficial de l'Estat:

 

BOE - Certificado de profesionalidad.

BOE - Instrucción en Yoga.

Demana'ns el programa

Preguntes Freqüents:

· Haig de tenir un alt nivell físic per a fer la formació?

  No. El Yoga no són només postures i la teva evolució no ve definida pel teu nivell físic. Cal que tinguis interès per a descobrir el teu     cos i la teva ment.

· M'agrada el Yoga però no vull ser professor. És per mi aquesta formació?

  Sí. Tens 3 opcions formatives, i 2 d'elles són per a qui no vulgui ser professor: una té una durada d'un any i l'altre de quatre, per si       vols aprofundir (tres anys més a partir del primer any introductori).

· Per què les formacions completes duren 4 anys?

  Perquè et cal un temps prou llarg per a adquirir els coneixements i per a madurar la pràctica (física, mental, emocional i espiritual). 

En aquesta secció anirem ampliant la informació sobre la Formació de Yoga. Visita'ns sovint i hi aniràs trobant les novetats. 

Yoga Wu wei Sant Cugat

Truca

645.33.52.63

659.71.30.52

Visita'ns

C. Vallès, 92. St. Cugat del V.

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram - Grey Circle
  • YouTube limpia gris

by Lila