82756af5-361f-488d-abe6-d36f0b618014.jpg

Lila

L'autoconeixement és inevitable.

Totes, en un moment o altre,

decidim mirar endins.

Recentement vaig recuperar un treball que vaig fer a primària sobre els egipcis en què valorava les reflexions sobre el sentit de la vida. Crec que el sense sentit, la recerca de sentit i la trobada amb el sentit de la vida han marcat la meva vida, d'alguna manera o altra, des de joveneta.

 

En la meva adolescència tardana, em vaig iniciar en la meditació i la filosofia existencial (en els inicis, fonamentalment, oriental) i, a la universitat, vaig tenir experiències reveladores a través dels textos taoistes, que van ser llavor per al que després seria la fi de la meva recerca. Em vaig formar en yoga, en meditació, em vaig interessar pel taoisme, el zen, el tantra,... Vaig viatjar a Índia diverses vegades, vaig passar temporades a l'ashram d'Osho, vaig fer retirs de meditació i de kirtan (amb Jai Uttal, Krishna Das)... Però, alhora que els textos que llegia i les experiències que tenia em semblaven il·luminadors i anaven sensibilitzant-me, la meva experiència externa amb alguns mestres i companys de camí va ser decebedora: estàvem envoltats de saviesa i ens trobàvem tots perduts en l'ego. Així, vaig descobrir la teràpia gestalt i l'eneagrama i, amb ells, i gràcies a qui me'ls van transmetre, em vaig iniciar en una veritable tasca d'exposició de la meva pròpia ombra.

 

Mentre em formava com a terapeuta gestalt, reprenia el contacte amb la filosofia perenne, que tant m'havia marcat als vint anys. Va ser com tornar a casa després d'haver explorat el món: Tao, Tantra, Advaita Vedanta... A través del procés terapèutic (personal i professional) i la meva persistència en la filosofia perenne o no-dual i la veritable meditació, en els últims anys, he deixat de buscar per procurar retirar-me de l'escenari i permetre que s'expressi la talitat.

 

 

Vaig estudiar CC. Polítiques. Em vaig iniciar en la meditació als 20 anys i en el yoga als 22. A la Facultat vaig estudiar Pensament Xinès i Cosmologia.

Professora de yoga i meditació (per AEPY, habilitada pel Consell Català de l'Esport i acreditada pel Ministeri d'Educació).

Formadora de professors de yoga.

Terapeuta Gestalt per l'ETGB, amb la Cristina Nadal i l'Albert Rams.

Formada en massatge ayurvèdic (estil Kusum Modak) i en Astrologia psicològica.

Estudis en zen, taoisme, advaita vedanta, tantra i eneagrama.

He aprofundit en l'estudi de l'anatomia i la biomecànica aplicada al yoga, la interdependència cos-ment i la consciència corporal.

Fundadora i directora de Wu wei (2009-actualitat).

Co-fundadora de l'extint Institut Filosòfic d'Autoconeixement.

Creadora del metode Trika Kriya Yoga.

 
1cc13dc4-7668-486d-acce-46cc145750aa.jpg

Magalí Roca

La meva formació és d'actriu, vaig estudiar i treballar com a tal durant molts anys. La meva parella i jo vivíem del món del teatre i hi havia èpoques que passàvem dificultats econòmiques, se'm va obrir l'oportunitat d'incorporar-me en el negoci familiar i vaig anar compaginant les dues feines per tenir més estabilitat.

 

Amb el temps vaig tenir dos fills i quan el petit tenia dos anys em vaig separar i amb la separació a la meva filla gran que tenia 5 anys se li va desenvolupar el Síndrome de Tourette.

 

Mentre transitava el meu dol de separació, vaig sostenir el malestar que patia la meva filla. Per mi era tot nou, no sabia com tractar-la, notava que em faltaven eines per trobar benestar en mi i, a la vegada, poder acompanyar als meus fills d'una manera respectuosa. Tot em desbordava i notava que no tenia energia per tant.

Vaig buscar ajuda a la seguretat social, a la psicologia convencional on tracten a les persones modificant només la conducta i això no em va servir, no m'anava bé ni a mi ni a la meva filla fins que vaig donar confiança a un terapeuta. Allí vaig trobar un espai on podia expresar-me a tots els nivells,  emocionals, corporals i mentals, i el terapeuta va acomapanyar-me en el gustós i dificultós viatge de l'autoconeixement. Amb un any i mig de teràpia em vaig adonar que modificant-me jo també es modificava la relació amb la meva filla. Vam passar d'enfadar-nos per a qüalsevol cosa vivint en conflicte i malestar continu, a aprendre a expresar les nostres necessitats, a aprendre a escoltar-nos per a establir pactes i així respectar-nos.

Un dia em va dir "Què bé que fas teràpia, mare, perquè ens va molt bé a les dues, estem molt més tranquil·les”. Aquesta frase en aquell moment va ser un regal per a mi, fruit de la teràpia i l'autoconeixement.

 

En reconèixer com era de potent la teràpia en mi, vaig decidir fer un pas endavant i formar-me com a Terapeuta Gestalt infantil i adolescència amb la intenció de millorar encara més la relació amb els meus fills, i em va atrapar tant que em vaig seguir formant com a Acompanyant filosòfica per adults. Mentre em formava i amb la teràpia que rebia, anava guanyant energia i trobava sentit a la meva vida, així que vaig fer un pas més i vaig començar a acompanyar a persones en el seu procés d'autoconeixement.

 

El meu propòsit ara és acompanyar a mares i pares preocupats per la criança dels seus fills i filles, a parelles amb fills que tenen dificultats en posar-se d'acord en com educar les seves criatures, acompanyar en una educació respectuosa per a tothom, pels pares i alhora pels fills. En definitiva, dónar allò que a mi m'hagués agradat trobar amb facilitat a la psicologia convencional i que no vaig trobar.