Cursos i Tallers

Mindfulness

Mindfulness

Diversos formats

Respiració diafragmàtica

Respiració diafragmàtica

Taller introductori

Superar l'ansietat

Superar l'ansietat

Xerrada gratuïta

Lectura en Família

Lectura en Família

Un conte, Una emoció

Relaxació profunda

Relaxació profunda

Sessió vespertina

Tallers de Yoga

Tallers de Yoga

A tots els nivells

MINDFULNESS

 

CURS MINDFULNESS MBSR

 

Es un Programa d’entrenament de l’atenció en 8 setmanes MBSR (Mindfulness based Stress Reduction) orientat a millorar l’atenció, reduir el malestar o l’estrès i a respondre millor en situacions complexes i en moments difícils.

 

El programa MBSR, creat per Jon Kabat-Zinn a la Universitat de Massachusetts en 1979, és un dels entrenaments de mindfulness més reconeguts i la seva eficàcia ha estat contrastada per a nombrosos estudis científics. Les evidències demostren els seus efectes en generar Resiliència (Reduir l’estrès) i millorar la salut, a més de millorar la capacitat d’atenció i promoure millors relacions interpersonals.

 

És un curs experimental i interactiu que inclou exercicis pràctics d’Atenció i Relaxació, Meditació i Ioga suau, així com explicacions útils sobre les bases de l’estrès, les emocions i el dolor.

 

Es desenvolupa durant 8 setmanes. Consta d’una sessió presencial setmanal de 2,5 h. + 1 dia complert

 

Temàtica de les sessions:

 

 • Consciència Plena i com aplicar-la.

 • Percepcions de la realitat i com ens afecten.

 • El poder de les emocions.

 • Que és la reacció de l’estrès i com  ens afecta.

 • Com respondre adequadament a l’estrès.

 • La comunicació eficaç.

 • La gestió del temps i crear pioritats

 • Integrar el Mindfulness a la vida quotidiana i saber cuidar-se.

 

Durant el programa els participants han de realitzar pràctiques personals amb l’ajuda d’audios amb exercicis de relaxació, ioga i renovació, que realitzaran a casa.

 

 

 

Xerrada informativa: MAIG de 2018.

Primera sessió: maig de 2018.

 

*

Sessions Practico Mindfulness: sessions de manteniment de la pràctica. Dates determinades, de 20,30 a 21,30h.

RESPIRACIÓ

DIAFRAGMÀTICA

 

RESPIRACIÓ DIAFRAGMÀTICA

 

L​a respiració és un dels processos corporals més importants que va molt més enllà de l'intercanvi d'oxigen i diòxid de carboni. La manera com respirem ens defineix física, psíquica i emocionalment. És imprescindible una bona respiració per a poder estar en contacte amb nosaltres mateixos i saber què necessitem realment a cada moment. Una bona respiració ens aporta calma, claredat, presència i consciència, elements bàsics per a una vida plena, creativa i emancipada.La manera com respirem en un moment donat definirà si ens situem, com a organisme (per tant, a nivell físic i psíquic), en estat d'alerta, de lluita o fugida (flight or fight), o en estat de calma, d'assimilació i reparació. En estat d'alerta l'organisme es constreny i dedica tota l'energia a la musculatura i a la visió enfocada, abandonant temporalment la resta de necessitats de l'organisme. És un estat d'emergència, intel·ligent i eficaç, sempre i quan sigui breu i no es repeteixi constantment, ja que la resta de funcions, també imprescindibles, queden abandonades. La nostra cultura, el sistema socio-econòmic i les dificultats personals afavoreixen que ens mantinguem de forma crònica en estat d'amenaça permanent, malmetent l'organisme, mantenint estats d'ansietat crònica, ànim baix i un nivell pobre de vitalitat.

 

A nivell psicològic, una respiració bloquejada ens dificulta la consciència de les nostres necessitats i anhels autèntics, ens manté en actitut defensiva i ens allunya del contacte emocional respecte a nosaltres mateixos i als altres.

 

Finalment, la respiració diafragmàtica és un element imprescindible per a la pràctica de la meditació i del yoga, i de qualsevol procés terapèutic, de creixement i espiritual.

 

Als tallers de respiració volem donar a conèixer el procés respiratori i les seves implicacions. És una proposta teòrica i experiencial per a poder comprendre la respiració, explorar com respirem habitualment, adoptar eines per a alliberar el diafragma i practicar una manera de respirar profunda, completa i sanadora. 

SUPERAR L'ANSIETAT

 

SUPERAR L'ANSIETAT

 

L'any 2001 s’estimava que un 29% de la població espanyola patiria un problema d’ansietat al llarg de la seva vida. Una població global del 15%, segons dades d’Organització Mundial de la Salut (OMS). I aquests percentatges no han parat de pujar des de llavors. 

 

Parlem doncs, d’una afecció extensa, molt relacionada amb la dinàmica del nostre present, tant competitiu, exigent, mancat de temps propi i procliu a la por, que es manifesta de forma molt divergent: mals de cap, acceleracions respiratòries, mal de ventre, insomni, pors...

 

L’ansietat és viscuda, en la majoria dels casos, com la incapacitat per fer front a determinades situacions, la convivència amb idees catastròfiques, incomunica­ció, desconfiança, auto-exigència molt elevada... La persona la viu com moments o “atacs”, de diferents intensitats, dels que intenta desconnectar, postergant-los, degut al patiment que generen, convivint, alhora, amb un sentiment de culpabilitat que, a poc a poc, com l’ansietat mateixa, augmenta.

 

És possible, però, superar aquesta afecció. L’ansietat no és una malaltia. És una forma de viure i pensar el món. Aprendre a reconèixer què ens passa, què és l’ansietat, com la podem combatre, quines pors amaga... i sobretot i fona­mental, prendre consciència que és únicament a través de nosaltres: mitjançant la pròpia confiança, l’escolta del que amaguen aquestes situacions, el contacte amb el nostre cos... com podem superar aquesta espiral circular que acaba convertint-se en una por a la por.

un conte

una emoció

 

un conte, una emoció. lectura en família

Un conjunt de sessions (independents entre sí) que atansarana a les famílies l'activitat de la lectura a través de la vivència de les emocions que hi apareixen, a partir de la teatralització de l'àlbum il·lustrat.

A cada sessió reconeixerem una emoció diferent i mitjançant dinàmiques corporals, emocionals i vivencials realitzarem un acompanyament individual i grupal amb la finalitat d’introduir, presentar, reconèixer i conviure el sentir emocional que apareix a cadascuna de les lectures.

 

La finalitat de les sessions és que a través de l’experiència volem apropar:

 

Als menuts a:

- Passar una molt bona estona, divertida i novedosa.

- Apropar-los al món de la lectura.

- Reconèixer diferents emocions.

- Conviure a través d’elles.

- Relacionar-se entre ells i amb els pares amb les diferents emocions.

 

Als pares:

- Descobrir al menut a través de l’activitat, de com es relaciona, com viu cadascuna de les emocions...

- Relacionar-se amb el fill/a a través de les emocions.

- Reconeixement personal de les pròpies emocions.

- Pressa de consciència de com ens afecten les emocions dels nostres menuts.

A càrrec de:

Magalí Roca: actriu i narradora.

Sònia Pérez: especialitzada en maternitat, vincle primari i criança.

RELAXACIÓ

PROFUNDA

 

SESSIONS DE RELAXACIÓ PROFUNDA

 

Les sessions de relaxació profunda tenen com a objectiu l'experiència i la divulgació de la relaxació completa del cos i de la ment.Per a què la relaxació sigui profunda i nutritiva més enllà de l'anècdota, cal que incideixi en els nivells superficials del cos (com la musculatura), però, sobretot, cal que provoqui l'activació del sistema nerviós parasimpàtic, fet que permetrà que s'esdevingui el descans, la reparació i la digestió (o assimilació de nutrients i eliminació de toxines). 

 

Es tracta d'un repòs conscient en què el cos i la ment estan en profund descans i, alhora, ens mantenim desperts, presents.

 

Com a conseqüència, amb la pràctica regular de la relaxació profunda:

 

  · es redueixen els nivells d'estrès (menys segregació d'adrenalina, noradrenalina i cortisol);

  · milloren les funcions dels òrgans (regulació de la pressió arterial i, per tant, la salud en general;

  · s'incrementa el nivell energètic;

  · s'estabilitzen les emocions;

  · s'assoleix una major capacitat de concentració;

  · reducció de la tensió i l'ansietat;

  · millora la respiració;

  · major oxigenació;

  · reforça el sistema immunològic;

  · auto-coneixement i contacte amb les pròpies necessitats i hàbits físico-mentals tòxics.

 

L'abast i intensitat dels beneficis que pot aportar la relaxació profunda depenen de la regularitat i la implicació en la seva pràctica. No creiem que la pràctica de la relaxació profunda hagi de ser una anècdota plaent, sinó, una pràctica habitual de cura del cos i de la ment, com ho són la higiene i l'alimentació.

TALLERS

DE YOGA

 

INTRODUCCIÓ AL YOGA

 

El yoga ha estat tradicionalment una pràctica per a iniciats, a vegades, secreta, però aquesta dimensió exclusiva s'ha reconvertit en una explosió d'escoles, formacions, fotografies, celebrities que en practiquen, ... que, per una banda, ha permès la difusió d'una pràctica molt beneficiosa i transformadora, i per l'altra, en ocasions ha afavorit els succedanis, la confusió i, en alguns casos, la distorsió interessada.

 

Per altra banda, el yoga és un sistema complex, amb molts enfocs i amb molts elements, i les sessions regulars setmanals, amb la seva limitació horària, no sempre permeten mostrar tots els seus vessants.

 

Els tallers de yoga volen ser un espai per a mostrar què és i què no és el yoga, quines són les seves pràctiques, explorant les més accessibles, establint una base tant per a la pràctica regular de les classes com per a fer una primera passa cap a un aprenentatge més profund.

 

Estan dirigits tant a practicants habituals de les classes regulars de yoga com a aquells que estiguin iniciant-se o estiguin pensant a fer-ho.

 

 

 

 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram