Cura Sui

Filosofia aplicada. Filosofia per a la vida.

Lectura en família

Reconèixer les emocions

a través dels àlbums il·lustrats.

Un conjunt de sessions, independents entre sí, que atansaran a les famílies l'activitat de la lectura a través de la vivència de les emocions que hi apareixen, a partir de la teatralització de l'àlbum il·lustrat.

+ INFO

La Cura Sui, terme llatí que significa la cura d'un mateix, és una eina, propera a la psicoteràpia i actualment en voga als EUA i França, que busca resoldre les problemàtiques, mancances, malestars o conflictes de la vida quotidiana. Arrelada a la tradició reflexiva d'Occident, busca, amb el diàleg, ser un camí d'autoevaluació i d'autoconeixement i, alhora, ser un instrument per a la presa de les decisions i els canvis per a optar per una vida que tingui com objectiu la cura (epimeleia) i el coneixement (sophos) d'un mateix.Vivim un temps on la velocitat no permet un moment de reflexió, diàleg i silenci. La Cura Sui ofereix un espai per tota aquella persona que no estigui del tot satisfeta amb la seva pròpia vida, per problemes a la feina, de parella, de relacions, familiars o amb sí mateix.Fonamentada en la confiança plena en la capacitat de la persona per madurar i emancipar-se, la Cura Sui  treballa a partir de dos eixos: el diàleg reflexiu i el treball psico-corporal (la respiració, les emocions, la postura, la relaxació...). Des de la reflexió, la responsabilitat, l'ètica, l'actitud... el treball filosòfic permet, entre altres: dilucidar un bon marc conceptual, precisar els veritables factors d'aquest malestar i proporcionar les eines adients per  a fer-hi front.

 

Aprehendre i experienciar el significat de la Cura sui consisteix, en definitiva, en tenir cura d'un mateix.

 

 

Pots visitar la web de Cura sui: www.curasui.es

Formació en Cura sui

Sessions individuals

Teràpia filosòfica

La filosofia com a camí d'autoconeixement i de transformació personal i social.

" Mai s'ha de gatejar

  quan es té l'impuls de

  volar."

 

Helen Keller

Cura Sui als mitjans

Entrevista al Nacho Bañeras a Tv2.

Taula rodona La filosofía y la terapia, a Tv2.

Llibres publicats

La pràctica del Cura sui.

Umbrales de evasión.

La formació té com a objetiu formar en l'actitud, les tècniques i les cosmovisions que engloben la filosofia pràctica i que, com a tals, volen conformar una metodologia d'intervenció filosòfica en la societat actual. Més concretament:

 

- Realitzar un camí d'autoconeixement i transformació.

- Assolir les capacitats, actitud i tècniques per a poder    

  realitzar una tasca terapèutica (de cura) a nivell individual o

  grupal. Therapeia filosòfica.

- Fomentar la figura del filòsof com a mediador en situacions

  de conflicte, intervenció en debats, etc.

- Obtenir els coneixements i les tècniques per a constituir el

  filòsof com a  agent social de suport i assessorament a

  col·lectius desafavorits (immigració, drogodependència,

  etc.)

- Orientar la pràctica filosòfica cap a altres àmbits de la vida

  professional (assessorament a empreses, cafès filosòfics,

  etc.)

- Gestió cultural.

- Intervenció socio-educativa.

Més informació >>

Formació en Cura sui - Filosofia aplicada.

Són moltes les problemàtiques que envolten una vida complexa com la nostra. Problemes de parella, ansietat, angoixa, depressions, relacions familiars... reflecteixen i mostren la nostra cosmovisió: aquella mirada i forma de viure la vida, amb què ens relacionem amb els altres i amb el nostre entorn.L'eina de les sessions privades ofereix un espai per poder contactar amb un temps de reflexió, intimitat, recolliment... a través dels quals poder descobrir, conèixer, analitzar, sentir o solucionar, aquella situació o context que genera malestar. És també, la possibilitat d'iniciar un camí de creixement, d'auto-descobriment, de de-construcció de la personalitat i emergència de noves formes vitals i cosmovisions.El Cura Sui vol incidir en l'anàlisi d'aquesta cosmovisió a través d'una concepció global de la persona, és a dir, integrant tant allò mental, com també, allò corporal i emocional. Oferim una primera sessió orientativa, informativa i gratuïta.Les sessions tenen una durada aproximada d'una hora. La freqüència i durada com a procés depèn de la voluntat de la pròpia persona, ja que li correspon a ella saber què necessita i requereix. 

Sessions individuals de Cura sui a Sant Cugat

 

 
 
Yoga Wu wei Sant Cugat

Truca

645.33.52.63

659.71.30.52

Visita'ns

C. Vallès, 92. St. Cugat del V.

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram - Grey Circle
  • YouTube limpia gris

by Lila